Region

Fudbalski trener uhapšen zbog silovanja dječaka

On će sutra biti saslušan u Višem tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Dvadesetosmogodišnji fudbalski trener iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je u više navrata silovao četrnaestogodišnjeg dječaka.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali D.T. koji je radio kao trener kadeta fudbalskog kluba iz Novog Pazara, u kome je maloljetnik trenirao, prenosi “Radio-televizija Srbije“.

On će sutra biti saslušan u Višem tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora.

Trener je uhapšen nakon što se maloljetnik povjerio psihologu i pedagogu škole koju pohađa, a oni su slučaj prijavili policiji i roditeljima.

Predstavnici fudbalskih klubova “Novi Pazar” i “Nacional” saopštili su da su odmah po “dobijanju informacije da u njihovim redovima radi lice sa teškom kriminalnom prošlošću” uskratili mu rad sa djecom.

Oni su naveli da to nisu učinile i ostale škole fudbala kao i da su “roditelji nastavili da odvode djecu na individualne treninge” kod uhapšenog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh