Region

Vučić o napadu na Novom Zelandu: To je jeziv čin jednog ludaka

Vučić je istakao da to što se u medijima u regionu za napadača, koji je Australijanac, govori da je motivisan navodnim srpskim zločinima, pokazuje u stvari kakav je njihov odnos prema Srbiji..

Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da terorista, koji je počinio ubistva u džamijama na Novom Zelandu, nema nikakve veze sa Srbijom.

To je jeziv čin jednog ludaka, pshiopate, toliko jeziv da ne znate šta biste rekli”, rekao je Vučić novinarima u Negotinu.

On je ponovo izrazio najiskrenije saučešće Vladi i narodu Novog Zelanda, kao i muslimanima ne samo u toj zemlji, već i širom svijeta, povodom jučerašnjeg torističkog akta u Christchurchu na Novom Zelandu.

Vučić je istakao da to što se u medijima u regionu za napadača, koji je Australijanac, govori da je motivisan srpskim zločinima, pokazuje u stvari kakav je njihov odnos prema Srbiji.

Vučić je podsjetio da su Miloš Obilić i car Lazar junaci koji su branili i štitili krišćansku Evropu, a ne činili bilo kakve zločine.

“A onda su našli, da li je to stvarno ili nije, nekakvu pjesmu. I sad zbog nečijeg muzičkog ukusa treba Srbija da bude optužena kao što su to mediji u regionu uradili. To pokazuje kakav je njihov odnos prema nama”, rekao je Vučić.

On je ponovio da je, međutim, davno prošlo vrijeme kada su Srbiju mogli da gaze.

“Nikada Srbija neće biti dovoljno mala, slaba ni unižena da biste vi bili zadovoljni. Srbija koju gradimo je Srbija snage, Srbija koja će da vas poštuje, ali koju nećete moći da gazite kao što ste je gazili prije 10, 15, 20 godina. To vrijeme je davno prošlo”, poručio je Vučić, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh