Region

Monstrum koji je krvnički pretukao djevojku dobija prijeteće poruke na Facebooku

Đorđe Lacković (24), koji je osumnjičen da je prekjuče u stanu u Novom Sadu monstruozno pretukao svoju djevojku Ivanu Filipović (22) na svom Fejsbuk profilu dobija ‘more’ prijetećih poruka.

Đorđe Lacković - Facebook

Otkako je Srbijom kao bomba odjeknula vijest o monstruoznom iživljavanju mladića nad svojom dJevojkom sa kojom je bio u vezi i živio oko godinu i po dana, javnost je ostala šokirana.

Naime, Lacković je nesretnu Ivanu, iz ljubomore i sumnje da ga vara, motkom joj je polomio rebra, probio pluća, nožem unakazio lice i butine, pa je peglom pekao po tijelu!

Kada je počeo da je bije, ona ga je preklinjala da prestane, ali je to samo razjarilo pomahnitalog mladića koji je nastavio da je tuče drvenom palicom nakon čega je uzeo nož i počeo da je siječe po licu i butinama.

Ni to mi nije bilo dovoljno pa je upalio peglu i već izmrcvarenu djevojku ispekao po rukama.
Ivana se nalazi u bolnici i polako se oporavlja od strahovitih povreda koje je joj je nanio. Njena porodica i dalje je u potpunom šoku zbog užasa koji je doživjela.

Lackoviću je saslušan u tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. Na njegovom fejsbuk profilu redaju se na stotine prijetećih poruka. Ljudi šokirani, uznemireni i užasnuti monstruoznim iživljavanjem nad nesretnom djevojkom pišu mu da će ga ubiti, ličovati i pretući.

“Štapovima ga izlomiti kao majmuna”, pisali su jedni, a drugi: “Nadam se da će neko da ga ubije od batina” i “Srešćemo se na ulici..”, kao i “Molićeš Boga da cijeli život živiš u samici”, piše “Blic“.

Nažalost mnogima nije jasno da tako čine novo krivično djelo jer po slovu zakona ne postoji nikakva razlika da li je prijetnja izrečena nekome na ulici ili na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh