Region

Policajac tjerao migrante da viču “Dinamo Zagreb” pa ih snimao mobitelom

Društvenim mrežama širi se snimak hrvatskog policajca koji tjera grupu migranata da viču “Dinamo Zagreb”.

No image - Haber.ba

Centar za mirovne studije dobio je potvrdu od MUP-a Hrvatske da je hrvatski policajac odgovoran za snimanje grupe migranata i nagovaranje na izvikivanje navijačkog slogana.

Snimak je nastao 6. 3. ove godine na području postaje granične policije Cetingrad.

“Budući da su se zatečene osobe dobro služile engleskim jezikom, jedan od policijskih službenika podstakao ih je na neprimjerenu komunikaciju te ih je pri tom snimao uz pomoć mobilnog uređaja”, prenosi CMS odgovor iz policije.

Iz MUP-a Hrvatske su dodali kako će protiv trojice policajaca biti pokrenut disciplinski postupak, a policajac koji je snimao migrante bit će udaljen iz službe.

Osobe koje su pokušale ući u RH vraćene su u BiH.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh