Region

Vučić: “Šta je alternativa pregovorima? Hoćete da ratujemo?”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da problem ne može da bude riješen tako što će Srbija da prizna nezavisnost Kosova u sadašnjim granicama i da se to neće dogoditi.

Aleksandar Vučić - Slobodna-Bosna.ba

“To je nemoguće”, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva.

Vučić je rekao da Beograd ne vidi šta bi mogla biti alternativa pregovorima, ali da se oni sada ne vode i da se ne može govoriti da su dvije strane bliže sporazumu.

“Šta je alternativa pregovorima? Hoćete da ratujemo? Ako i ratujemo, opet ćemo da dođemo do toga da pregovaramo. Šta je ideja?”, rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija ne može da preostale Srbe na Kosovu ostavi na milost i nemilost u slučaju eventualnog napada i dodao da je u više navrata rekao da će Srbija u tom slučaju znati kako da odgovori, prenosi “Beta”.

“Rekao sam šta ćemo da radimo i to ćemo da radimo. Ako Priština krene u akciju, mi ćemo da odgovorimo. Zato i ne kreće. Ali, šta mislite da radimo ako ne razgovaramo? Nemamo izbora. Ali u ovom trenutku ne razgovaramo ni sa kim”, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh