Region

Hrvatska vlada: “Ministrica ostavku nije podnijela niti se to očekuje”

Portparol hrvatske vlade Marko Milić izjavio je, povodom saobraćajne nesreće u kojoj je jutros u Vinkovcima učestvovala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac teško povrijedivši dijete koje je pretrčavalo ulicu, da ministrica “ostavku nije podnijela niti se to očekuje od nje”.

Gabrijela Žalac - Nezavisne.com

Hrvatska ministrica je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole.

“Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila i to nema veze sa nesrećom. Premijer (Andrej Plenković) se čuo s njom i svi smo potreseni. Radi se o nesreći koja može da se dogodi svakom”, kazao je Milić za “Index“.

Hrvatski portal navodi da je u Opštoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno da je dijete teže povrijeđeno, odnosno da je zadobilo “izolovane povrede potkoljenice” i da je prevezeno u KBC Osijek na dalje liječenje.

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministrici, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 eura), odnosno 500 kuna (oko 67 eura), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola, navodi hrvatski “N1”.

U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povrijeđeno dijete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletilo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac.

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dijete prelazilo ulicu izvan obilježenog pješačkog prelaza, prenijela je “Hina”.

Djevojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje joj je pružena pomoc, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je portparolka vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

“Dijete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrdena povreda potkoljenice”, kazala je Marinković.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo saopštenje u kojem je navedeno da je danas u Vinkovcima pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prelaza istrčalo 10-godišnje dijete.

U saopštenju se dodaje da je dijete kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatovan prelom potkolenice.

“S obzirom na šok za obje porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju izjasnit će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetice povrijeđeno dijete”, navelo je ministarstvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh