Region

“1 OD 5 MILIONA”: Hiljade Beograđana blokiralo zgradu “RTS-a”, uzvikuju “dosta smo vas gledali”

Više hiljada učesnika protesta “1 od 5 miliona” okružilo je zgradu “Radio televizije Srbije” u Beogradu u znak “upozorenja” i pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.

Protesti u Beogradu - Twitter

U toku je emitovanje “Dnevnika slobodne Srbije” u kojem su okupljeni obavješteni da se prostestuje u 110 opština uz prisustvo 150.000 građana, a da je 107.000 njih potpisalo Sporazum sa narodom.

Na vrata “RTS-a” u Takovskoj ulici izljepljene su plakate na kojima piše “Ja sam za blokadu ‘RTS-a'”, “Lažov”, “Počelo je” i plakata sa siluetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i plakat na kojima je ministar odbrane Aleksandar Vulin na kojem je predstavljen kao junak iz akcionog filma “Rambo”.

Organizatori protesta najavili su da će “blokada RTS-a” trajati sat vremena.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu, a zahtjevi su dopunjavani, prenosi “B92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh