Region

Aleksandar Vučić: “Ja sam s predsjednikom Kine prijatelj, brat”

“Srbija ne želi u prošlost i lopovluk, već u dalji napredak.”.

Aleksandar Vučić - Centralna.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio na mitingu u Smederevu da su se mnogi tu okupili zbog straha da će se “najgori vratiti na vlast”, ali da ne brinu jer “Srbija ne želi u prošlost i lopovluk”, već u dalji napredak.

On je, govoreći o privredi, rekao da se politički protivnici smijali njegovim planovima, a da je on “otvorio oko 140 fabrika u Srbiji”, jer “davi i muči” strane investitore da dođu.

“Ja stanem pred kineskog predsjednika Xu Jinpinga, najmoćnijeg čovjeka svijeta i kažem mu: predsjedniče, prijatelju, brate. Vidiš ti koliki sam ja a on me gleda, odmjerava me od glave do pete. Mi smo Srbi muškarci izmislili da sebe lažemo, kad smo debeli da nema čovjeka bez 100 kila. Pa kažem onda, vidiš koliko mogu da pojedem; e vidiš, Kinu neću da napustim dok mi ne obećaš da ćeš doći u Srbiju. Pa kad je došao u Srbiju, dobili smo željezaru”, rekao je Vučić, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh