Region

Reeker: Zapadni Balkan da slijedi primjer Skopja i Atine

Zemlje Zapadnog Balkana trebale bi raditi na rješavanju susjedskih pitanja slijedeći primjer Skopja i Atene, kao i na promicanju vladavine prava, izjavio je Philip Reeker, bivši američki ambasador u Makedoniji.

Philip Reeker - VOA

Bivši američki ambasador u Skopju i budući pomoćnik državnog tajnika za Europu i Euroaziju Philip Reeker danas je poslao poruke za pomirenje i rješavanje susjedskih odnosa među zemljama zapadnog Balkana. Povijesni Ugovor iz Prespe otvara put članstvu u NATO-u, rekao je Reeker, koji je dodao kako je rješavanje 27-godišnjeg sukoba između Skopja i Atene pokazalo što se može učiniti uz naporan rad i lidere spremne na dijalog, piše “Radio Slboodna Evropa“.

Reeker je s konferencije u Skopju, gdje je sudjelovao u inicijativi “Balkan 360” pozvao Srbiju i Kosovo da uklone prepreke za nastavak međusobnog dijaloga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh