Region

Bivši vođa neonacističke organizacije pohvalio Trifunovića

Bivši vođa zabranjene neonacisticke organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović pohvalio je danas predsjednika Pokreta slobodnih građana Srbije Sergeja Trifunovića zbog uvreda koje je izrekao na račun lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Sergej Trifunović - Screenshot/FaceTV.ba

“Gledao sam nastup Sergeja Trifunovića u Novom Sadu. I priznajem, zbunjen sam. Valjda smo se toliko družili na Twitteru da je počeo da govori neke moje stavove o Čanku i vojvođanskom separatizmu. Da me nije blokirao, ko zna šta bi se sa njim desilo… Nije on loš momak, samo mu treba malo ideološke nadogradnje, i da se upristoji”, napisao je Davidović na Twitteru.

Sergej Trifunović je sinoć rekao da je čuo priče o „planu za otcjepljenje Vojvodine“, koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, “debeli” Nenad Čanak “na kamionu, sa okupacionom vojskom” trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi „otcjepljenje“ Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj teških uvreda, pa je tako rekao da je lider LSV-a “debelo krme”, “smrdljivo podlo đubre”, koje je “pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje”.

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, “lažni opozicionar”, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili i zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon što je Trifunović uputio veliki broj teških uvreda na račun Vojvodine i Nenada Čanka, prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh