Region

IZDALI SU HITNO UPOZORENJE, POVLAČE OVAJ PROIZVOD: Ako ste kupili, ni slučajno ga NEMOJTE KORISTITI!

Iz Ministarstva poljoprivrede Hrvatske u petak su izvijestili potrošače o opozivu proizvoda “Alnatura Müsli Keksi” od 125g, s naznakom najbolje upotrijebiti do 04.09.2019., ean kod 4104420134607, namijenjenog djeci u dobi od 15 mjeseci, zbog mogućeg sadržaja komadića peteljke jabuke u proizvodu.

Tržni centar - eZadar.hr

Samokontrolom proizvođača praha od jabuke, koji se koristi kao sirovina za proizvodnju keksa, utvrđeni su komadići peteljke jabuke te nije isključeno da se oni mogu nalaziti i u krajnjem proizvodu što predstavlja rizik za djecu najmlađe dobi, dodaje se u priopćenju, piše “Novi.ba“.

U priopćenju se napominje da se obavijest odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Proizvođač je Alnatura Produktions- und Handels GmbH iz Njemačke, a na hrvatsko tržište ga stavlja BIPA d.o.o., Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh