Region

Majka otkrila šta se dogodilo kobne noći na Pagu: “Ja sam ubio djecu”

GLOBUS Majka otkrila šta se dogodilo kobne noći na Pagu: “Ja sam ubio djecu”Prije 6m KOMENTARI
– Ja sam mu rekla: ‘Monstrume, kuda sada bježiš?!’. On je nakon toga otišao na policiju i prijavio se. Ne mogu mu to oprostiti – prisjeća se Katica

Katica Rodjak - Fokus.ba

Otac (54) koji je jučer rano ujutro izvukao četvero djece iz kreveta i bacio ih s prvog sprata kuće u Pagu, dobio je branitelja po službenoj dužnosti. Prilikom jutrošnjeg kriminalističkog ispitivanja branio se šutnjom, a nakon podneva je prevezen u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje. Nakon toga ide pred suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Majka četvero ozlijeđenih mališana, od kojih se jedna curica bori za život u KBC-u Rebro, za “24 sata” je izjavila kako nije ni slutila šta će se dogoditi.

– Ja nisam ni slutila šta će se dogoditi. On je mene ujutro u 5.56 sati pitao je li spavam. Ja sam se okrenula i valjda sam zaspala. Mislila sam da se on dignuo jer svako jutro ode u dućan po kruh. Onda sam čula krik. Mislila sam da je mala pustila na mobitel neki video. Kad je on došao u sobu vidjela sam da je uhvatio za ruku A. (djevojčicu koja je najteže ozlijeđena) i nosio je. Mislila sam da je nosi u dnevni boravak. On se vratio unutra i mrtvo hladno mi rekao: ‘Ja sam ubio djecu’.

– Ja sam mu rekla: ‘Monstrume, kuda sada bježiš?!’. On je nakon toga otišao na policiju i prijavio se. Ne mogu mu to oprostiti – prisjeća se Katica.

Ispričala je za 24 sata kako njen suprug nije ranije zlostavljao djecu.

– Bio je ok. Šta mu je jučer puklo, ja ne znam. Nismo se ni svađali niti ništa – rekla je, a na pitanje je li dolazio Centar za socijalnu skrb odgovorila je:

– Centar je dolazio zbog moje najstarije kćerke. Bilo je malo problema.

Poručila je kako njen muž više nikad neće vidjeti djecu.

– Pristupa kod djece njemu više nema! Mene mala pita: mama, je l’ će tata doći živjet s nama? Ja sam rekla ne. Jer boje ga se, doživjeli su traumu. Na beton ih je bacio! Ajde da je bila trava barem, možda ne bi bile tolike ozljede, ali beton… Uzet ću advokata, on više nikad neće imati pristupa djeci.

Odbacila je navode da je zanemarivala djecu.

– Za klevete koje neki susjedi pričaju, tužit ću ih! Sve one koji su lagali i srali! Da su djeca zanemarena, to sam sve čula, da sam neodgovorna majka i da se svašta o meni priča. Zna i gospodin Bernardo da ih kupamo i da su uvijek u čistome, neka oni pometu pred svojim pragom pa neka o drugima pričaju. I direktorica škole neka pričepi jezičinu, nešto je rekla da je mala zanemarena…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh