Region

Majka djece koju je otac bacio kroz prozor otkrila šta se tačno desilo tog užasnog jutra!

Katica Rođak, majka četvoro djece koju je suprug Josip Rođak bacio sa prvog sprata kuće rekla je da je “dvoje djece ok, a dvoje kritično. Jedna kćerka će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam”.

Katica Rođak - Screenshot/Facebook

Da podsjetimo Josip Rođak rano jutros bacio je svoje četvoro djece sa prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, starosti od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je van životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja djevojčica je najteže povrijeđena i ima mnogobrojne povrede glave i grudnog koša i ona je u kritičnom stanju.

Katica Rođak je najprije je odbila da kaže šta je bio okidač za ovaj užasni zločin njenog supruga i dodala da to on treba da kaže. Međutim, ispričala je za “Index” šta se dogodilo jutros u kući.

Bila sam u kući kad je bacao djecu. Probudio me prije 6 sati. Pitao me da li spavam. Rekla sam da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu“, započela je Katica Rođak.

Ja nisam shvatila da mi je odnio djecu dok mi nije odnio stariju kćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A on je obacio dole na beton“, rekla je uznemirena majka.

Onda sam otrčala dole. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi“, rekla je Katica Rođak.

Komšija je zvao hitnu i policiju. Ne znam gde je sad muž. Ne želim da čujem za njega, ne zanima me. Ne znam šta se događa sa njim“, ispričala je Katica Rođak.

Bernardo Maričević, vlasnik kuće u koji živi Porodica Rođak stanuje u prizemlju i bio je svjedok jezivog zločina.

Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju veš kroz prozor“, rekao je šokirani vlasnik kuće.

Josip Rođak – Screenshot/Facebook

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao napolje. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četvoro. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike povrede”, ispričao je “Indexu” Bernardo Maričević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh