Region

Kosovo saglasno, ukidaju se takse Srbiji i BiH

Predsjednik Kosova Hašim Tači i kopredsedavajući tima za nastavak dijaloga sa Srbijom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti potvrdili su danas spremnost za poštovanje zahtijeva SAD za suspenziju nametnutih za sto posto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

Hasim Thachi - Nezavisne.com

Tači, Ljimaj i Ahmeti su to potvrdili u razgovoru sa američkim zvaničnicima Nacionalnog vijeća za sigurnost, Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta, preneo je prištinski “Zeri”.

Oni su, navodi se, izrazili spremnost da postupe po zahtijevu SAD za suspenziju taksi i nastavak dijaloga sa Beogradom.

Napominje se da su izrazili istovremeno zabrinutost zbog, kako se tvrdi, “agresivnih akcija Beograda”.

Na sastanku je, stoji u saopštenju, bilo riječi o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zaključak je da bi “sporazum trebalo da bude konačan uz međusobno priznanje”, prenosi “Tanjug”.

Dodaje se da je Tači ponovio da Priština ni po koju cijenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh