Region

Svjedok horora na Pagu: “Otac je bacio sina preko tri kćeri pa pobjegao”

Čin Josipa Rođaka koji je na Pagu u Hrvatskoj s prvog sprata, s visine od šest metara, bacio četvero male djece, zgrozio je Hrvatsku, ali i regiju. Jedna djevojčica je teško povrijeđena, a jedna je kritično.

No image - Haber.ba

Djecu je otac bacio sa šest metara na popločeno dvorište, koje je nakon tog monstruoznog čina bilo prekriveno krvlju. Tragovi krvi oprani su odmah nakon što je su djeca prevezena u bolnicu.

Svemu je svjedočio Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji i živi u prizemlju, s kojim su novinari razgovarali nakon stravičnog zločina.

“Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju veš kroz prozor”, rekao je za “Index” šokirani vlasnik kuće.

Kako su doktori objavili, najteže je povrijeđena djevojčica stara sedam godina kojoj se doktori bore za život. Vlasnik kuće prepričao je tok užasa kojem je svjedočio.

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa njemu nisu tolike povrede”, ispričao je “Indexu” Bernardo Maričević.

“Bojali smo se dirati djecu da ih još ne povrijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno”, dodao je.

Ispričao je kako je otac monstrum pobjegao nakon što je bacio djecu.

“Pobjegao mi je ispred nosa. Policija je u istoj ulici 100 metara dalje”, ispričao je za “Index” vlasnik kuće Bernardo Maričević.

Iz zadarske bolnice na presici su objavili da je troje djece zadobilo je teške tjelesne povrede, jedno lakše. Jedna djevojčica je kritična.

“Dvoje djece je vrlo teško povrijeđeno. Tu su dvije curice od 7 i 8 godina. One su odmah smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja”, rekao je direktor bolnice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh