Region

“Ovo nije država, već privatna prćija Aleksandra Vučića i njegove ekipe”

Srđan Škoro, novinar i aktivni učesnik građanskih protesta “Jedan od pet miliona”, izjavio je za “N1” da je Srbija postala privatizovana prćija Aleksandra Vučića i njegove ekipe, i da ljudi u zemlji, ali i u Evropi, počinju da shvataju da ovako više ne može.

Srđan Škoro - N1info.com

Predstavnici opozicije koji će se danas sastati sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, najavili su da će mu predstaviti realnu sliku protesta koji se već četiri mjeseca održavaju širom zemlje.

Srđan Škoro je u Novom danu TV “N1” tim povodom ocijenio da u Evropskoj uniji već šest godiva vrlo dobro znaju šta radi Aleksandar Vučić i kakvo je stanje u Srbiji, ali da su o svemu tome “ćutali zarad sopstvenih interesa”.

Smatra da je Vučić došao na vlast sa obećanjem međunarodnoj zajednici da će riješiti problem Kosova, a da mu je zauzvrat u zemlji dozvoljeno da radi šta kod hoće.

“Protesti su ih natjerali da se zamisle, da nešto urade (…) Prvi put se mogu videti drugačiji tekstovi o Vučiću u zapadnim medijima”, ukazao je on.

Govoreći o samim evropskim integracijama, Škoro je podsjetio da se taj put toliko odužio da ni najveći optimisti više ne vjeruju da će Srbija postati član EU.

“Ta poglavalja se otvaraju, a nijedno se ne zatvara. Volio bih više da uvodimo evropska pravila života i rada, nama bi bilo bolje, a manje je važno da li bi to neko u EU verifikovao”, kazao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh