Region

Medicinska sestra lažirala preko 200 ljekarskih recepata

Medicinska sestra Univerzitetskog kliničkog centra u Mariboru nalazi se pod istragom zbog krivotvorenja više od 200 ljekarskih recepata za medikamente koji su traženi na crnom tržištu, javila je “STA”

Medicinari - Indikator.ba

Slovenačka agencija navodi da je medicinska sestra, zajedno sa svojim muškim saradnikom, osumnjičena da je Zavod za zdravstveno osiguranje Slovenije oštetila za između 3.000 i 5.000 eura.

Zamjenik šefa mariborske kriminalističke policije Andrej Kolbl rekao je medijima da su njih dvoje privedeni nakon pretresa šest kuća, kancelarija i automobila.

Policija istražuje da li je još neko bio umiješan u ovu kriminalnu šemu.

Navodi se da je medicinska sestra osumnjičena da je krivotvorila 200 recepata od 2017, koristeći potpise oko 20 ljekara i izdajući recepte na svoje i ime saučesnika, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh