Region

Muškarac razlupao autobus, pa napao vozača: Gdje ti je karta?

Nakon što je završio s razbijanjem, napadač je stao na srednja vrata autobusa i upustio se u raspravu s vozačem

Nasilnik - Facebook

Na Facebook stranici Blackout party Split pojavio se novi video snimljen jutros na Salonitanskoj cesti u Solinu gdje je muškarac istrgnutim brisačem demolirao Prometov autobus na liniji broj 37. Prvo je pokušao zaustaviti automobile, no kako mu niko nije htio stati, on je izašao na cestu i stao pred autobus, piše “24sata“.

Vozač se zaustavio, a onda je krenulo čisti užas za vozača i za putnike.

Nakon što je završio s razbijanjem, napadač je stao na srednja vrata autobusa i upustio se u raspravu s vozačem koji ga je pozivao da se smiri:

– Sad mi to govoriš, sad sam ti prijatelj?! Di ti je karta, brzo vozi! ‘Ajte sinjorina vi vozite bus, ovi šoferi su egoistični, rekao je napadač pokušavajući ručno zatvoriti vrata autobusa.


Muškarac, inače u 20-ima, istrgnuo je brisač i počeo razbijati prednje staklo, a potom se okomio i na bočne strane autobusa. Potom je, doznajemo u policiji, provalio u autobus, gurnuo vozača i pokušao upaliti vozilo. Nije uspio, pa je ponovno izašao van i lupao šakama po limu pokušavši i otvoriti poklopac za motor. Vozač je uspio ostati pribran te je muškarca odvukao dalje od autobusa, a putnicima je otvorio vrata da mogu izaći. Ubrzo je došla i policija koja je vandala uhvatila dok je bježao.

No, kako kažu u policiji, s napadačem nisu uspjeli obaviti razgovor jer nije bio uračunljiv pa su ga odveli u bolnicu. Ljekari su ga zadržali na psihijatriji.

Neslužbeno, bio je prilično agresivan. Kad bude moguće, obavit će se s njim razgovor. Za sada je sigurno da će odgovarati zbog oštećenja tuđe stvari, odnosno imovine, a ima li u ovom napadu elemenata nekog drugog kaznenog djela utvrdit će se tijekom kriminalističke istrage.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh