Region

“Niko nije znao da je trudna, bebu su pronašli u vreći pod krevetom”

Imala je dečka iz drugog dijela sela, ali se priča da se nešto posvađala s njim, pričaju mještani

No image - Haber.ba

U petak poslije podneva vidjeli smo Hitnu pomoć, policiju i pogrebnike u njihovu dvorištu i u kući. Prvo smo pomislili da se neko ubio. Poslije smo vidjeli i mali limeni lijes, kažu stanovnici Dubravca, malog mjesta u blizini Ivanca.

Kako doznajemo od mještana, sumnja se da je majka (28) počinila čedomorstvo. Beba je, kažu, pronađena zamotana u plahtu i stavljena u crnu vreću pod krevetom. Dok ne završe s uviđajem, u Policijskoj upravi varaždinskoj ne žele potvrditi jesu li glasine o čedomorstvu istinite, piše “24sata.hr“.

– Iako živimo nedaleko od njih, nismo uopće znali da je trudna. Bila je malo punašnija i uglavnom smo je viđali u autu, pa nismo sumnjali u trudnoću. Imala je dečka iz drugog dijela sela, ali se priča da se nešto posvađala s njim. Uglavnom, u petak smo i njega vidjeli u kući – kazao je mještanin.

– Policajci su po dojavi Opće bolnice Varaždin, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost tužitelja pretražili kuću kojom se koristi 28-godišnjakinja. U kući su pronašli mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije – navela je policija u priopćenju.

Mlada majka nalazi se u bolnici, a njena majka nije htjela ništa govoriti o slučaju. Na pitanje kako joj je kći odgovorila je protupitanjem: “A što mislite?”.

– To je vrlo dobra i mirna porodica. Super su ljudi. Priča se da se djevojka zatvorila u sobu i nije htjela nikome otvoriti vrata. Onda su pozvali Hitnu pomoć, koja je sve otkrila. Teško je reći što joj se okrenulo u glavi. Ne znamo je li rodila kući ili u bolnici, ali čini mi se da je bila nekoliko dana u bolnici. Pričalo se da je imala nekih problema s probavom. Sad je sve jasnije – kaže jedna mještanka.

A drugi pričaju kako je 28-godišnjakinji pozlilo na poslu te da je tokom pregleda utvrđeno da je bila trudna i rodila kući. To, navodno, niko nije znao jer je sve vrijeme prikrivala trudnoću. Mnogi još ni ne znaju što je snašlo njihovo malo mjesto, a oni koji nešto i znaju, teško govore o tome jer svi se međusobno poznaju, pa ne žele uvrijediti porodicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh