Region

Šokirani vatrogasci: “Nosili smo zamrzivač i komentarisali šta li drže u njemu kad je tako težak”

Nakon otkrivenog ubistva u malom međimurskom selu Palovec.

Osmrtnica Jasmine Dominić - N1

U petak je obavljena pretraga kuće porodice Dominić u kojoj je prije sedmicu pronađeno tijelo Jasmine Dominić.

Nakon više od dva sata, policajci su iznijeli više vreća s dokazima. Sestra ubijene Smiljana Srnec okrivljena je za svirepo ubistvo u kojem je Jasminu više puta snažno udarila u glavu tupim predmetom. Njeno tijelo je potom spremila u zamrzivač u kojem ga je držala 19 godina.

Upravo tog zamrzivača sjećaju se vatrogasci koji su ga premještali nakon velikih poplava 2001. i 2004. godine. Tada je potok Trnava poplavio dio naselja Palovec, a jedna od poplavljenih ulica bila je i Nova ulica, u kojoj je porodična kuća Dominićevih.

Vatrogasci su zamrzivač koji je u prizemlju “plivao” u vodi nadošloj izvana prenosili na suho da ne bi došlo do nesreće.

Međusobno smo komentirali šta li drže u tom zamrzivaču kad je tako težak – prisjeća se jedan od vatrogasaca, pišu ”Međimurske novine”.

Pretraga kuće uz svjedoke

Uz svjedoke koji su u petak bili na pretragi, na imanju Dominićevih bio je i suprug uhapšene Smiljane Ivica Srnec, kao i njena kćerka.

Prisutan je bio i njen advokat Krešimir Golubić, koji nije davao izjave.

Zbog stravičnog otkrića tijela u zamrzivaču u prizemlju kuće uhapšena je starija sestra Jasmine Dominić, 45-godišnja Smiljana Srnec, koju se sumnjiči za ubistvo.

Određen joj je jednomjesečni pritvor.

Pretpostavlja se kako je 45-godišnja Smiljana sa svojom porodicom skoro 20 godina živjela u kući u kojoj je u zamrzivaču držala leš vlastite sestre.

Čakovečka policija je Jasminin nestanak koji je prijavila njena majka posljednjih godina istraživala nekoliko puta.

Bili su u porodičnoj kući gdje je pronađeno tijelo, ali zamrzivač nikada nisu provjeravali.

Mještani Palovca posvjedočili su da su se sestre često svađale.

U slučaju ubistva Jasmine Dominić i dalje je puno više pitanja nego odgovora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh