Region

U Splitu puše najjača bura u ovom vijeku, haotično i u cijeloj Dalmaciji

U dijelovima Dalmacije, a posebno u Splitu puše bura stoljeća, izvijestili su hrvatski mediji. Nešto iza 4 sata ujutro u Splitu je zabilježen udar bure od 176 km/h što je najveća poznata brzina vjetra uopće izmjerena u Splitu.

No image - Haber.ba

Bura je jednakom žestinom puhala i na Marjanu gdje je srušila brojna stabla i lomila ih kao grančice čemu svjedoče i prizori u blizini bivšeg zoološkog vrta, javlja “24sata“.

Riječ je o službeno o najjačoj buri još od 14. novembra 2004. kada je za vrijeme ciklone Dorothy najjači udar bure iznosio 174,6 km/h.

Kako prognostički modeli predviđaju daljnje jačanje bure, moguće je da će subota donijeti najjaču brzinu vjetra ikada izmjerenu u Splitu, javlja Dalmacija danas.

U Podvelebitskom kanalu i na Masleničkom području bura je dosegla udare do 173 km/h.

U Makarskoj su orkanski udari bure oštetili lim na tamošnjoj prodavaonici Konzuma. Na području Trogira bura je iščupala nekoliko stabala, a jedno je palo i oštetilo parkirani automobil.

Meteoalarm je za cijelo obalno područje, od Istre do Dubrovnika izdao crveno upozorenje zbog jakih udara bure koja bi mogla puhati do 180 kilometara na sat.

Osim bure, problema ima i s požarima. U blizini Grebaštice kod Šibenika vatra je blokirala Jadransku magistralu. Na terenu su vatrogasci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh