Region

Mirko Butulija prije dvije godine spasio život čovjeku koji ga je danas ubio

Direktor AMSS Mirko Butulija, koga je danas na radnom mjestu ubio sekretar Predrag Đurđev, prije dvije godine spasio je život svom ubici.

Predrag Đurđev i Mirko Butulija - Agencije

Izvor “Blica” i očevidac tog događaja navodi da je Đurđev poslije poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se guši. Butulija je bez razmišjanja skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.

Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasio ga – navodi izvor.

Priskačući u pomoć čovjeku koji će ga izrešetati dvije godine kasnije, Butulija je iz vode izvukao i torbicu Đurđeva za koju je ovaj vikao da mora da je nađe.

U torbici su bila tri pištolja. Svi smo bili šokirani… Međutim, u tom trenutku niko se nije time bavio već činjenicom da se Đurđev umalo udavio i da je spašen – navodi sagovornik.

Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolju za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

Butulija je danas u 42. godini, izgubio život pokušavajući da smiri svađu između sekretara i ubice Predraga Đurđeva sa jednim od zaposlenih. Nesretni Butulija se uključio u pokušaju da arbitrira i primiri strasti.

Tada je međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao ga. Prema saznanjima “Blica”, Đurđev je u Butuliju ispalio pet hitaca – četiri u grudi i peti u glavu. Potom je napustio kancelariju i ušao u drugu prostoriju gdje je, u nervnom rastrojstvu, pucao sebi u čelo.

U ovom tragičnom događaju, Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa. Međutim tada je vidjela naoružanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh