Region

Bivši savjetnik Kolinde: Vučiću obećala da neće govoriti “velikosrpska agresija”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je pogriješila kad je rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović - tportal.hr

“Počinila sam grešku kada sam rekla da je to povijesni hrvatski pozdrav jer mi je to više puta rekao netko od mojih savjetnika. Prihvaćam činjenicu da to nije povijesni hrvatski pozdrav. No poanta izjave je bila da je on neprihvatljiv i kompromitiran”, kazala je Grabar-Kitarović.

No, bivši Kolindin savjetnik Mate Radeljić za RTL je komentirao izjave svoje bivše šefice. Radeljića je, podsjetimo, Kolinda smijenila krajem prošle godine, a njegove su izjave o prijetnjama agenata SOA-e bile glavna tema tih dana.

“Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić, piše Index.

Potom je Radeljić javno postavio pitanje javnosti i predsjednici:

“Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam ‘velikosrpske agresije’ niti genocida u Srebrenici”, kazao je Radeljić za RTL.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

“Pogledajte sve govore predsjednice od posjeta Vučića do danas i pogledajte je li i u jednom govoru spomenut pojam velikosrpske agresije. To je dokaz. Ni u jednom govoru sigurno nije spomenut jer je to bio njezin izričit nalog. A zašto je to Vučiću odradila, to pitajte predsjednicu”, kazao je Radeljić.

“Usporedite i njezin status na Facebooku kada je 2015. godine, kada je postala predsjednica i ono što je upisala u Potočarima sa statusom od prošle godine nakon što je obećala da više neće spominjati pojam genocida u Srebrenici. Usporedite štop je upisala u Potočarima kada je spominjala genocid u Srebrenici i status od prošle godine kada je napisa “da se ne zaboravi…”. Što? E to ne znam što da se ne zaboravi”, zaključio je Radeljić.

Kolinda ipak govorila o velikosrpskoj agresiji.

No, kako se čini, Kolinda je ipak koristila pojam “velikosrpska agresija” i nakon posjeta Aleksandra Vučića.

Tako je, primjerice, krajem kolovoza 2018. godine sudjelovala na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu.

“Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana ali rana nestalih najveća od svih”, rekla je tada među ostalim stvarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh