Region

Stoltenberg: Srbija je jasno dala do znanja da ne želi u NATO i mi to poštujemo

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da veoma cijeni saradnju sa Srbijom i da poštuje njenu odluku da bude suverena i neutralna.

Jens Stoltenberg - balkans.Aljazeera.net

“Srbija jasno stavila do znaja da ne ide ka članstvu u NATO. Srbija želi da bude neutralna zemlja i mi to poštujemo. Istovremeno imamo veoma dobre partnerske odnose sa zemljama van NATO kao što su Finska i Švedska, a to je slučaj i sa Srbijom”, kaže Stoltenberg, prenosi “B92“.

Odgovarajući na pitanje medija da li će “po ugledu” na Sjevernu Makedoniju “doživjeti” da vide i Srbiju među članicama NATO odgovorio da je osnovno “ono što Srbija želi”.

“Proširenje NATO je donijelo veliki uspjeh i pomoglo nam da ojačamo demokratiju i stvorimo uslove za napredak i slobodu širom Evrope. Sve je bazirano na osnovnom principu da svaka nacija ima pravo da odlučuje o svom putu”, poručio je Stoltenberg.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh