Region

“Mnogo je bolno kad gledaš kako se čovjek tvojih godina oprašta od ovog svijeta tražeći pomoć”: Potresna svjedočenja iz makedonskog autobusa smrti

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 13. februata oko 18 sati na auto-putu Skoplje – Gostivar, kod sela Latkarci blizu Tetova, poginulo je 14 osoba, a preko 30 njih je povrijeđeno, za živote mnogih se još uvijek strahuje.

Udes kod Tetova - Vecer.mk

Autobus prevoznika “Durmo Tours”, kako prenose makedonski mediji prevrnuo se na krov kada je probio zaštitnu ogradu pored puta. Prema nekim izjavama autobusu je pukla guma prije nego što je završio u provaliji, a drugi vjeruju da je šofer doživio srčani udar, prenosi “Srbija Danas“.

Svojim rukama sam izvadio četiri mrtva tijela i dvoje povrijeđenih. U takvim trenucima ne razmišljaš da li je Albanac, Makedonac, Rom, u takvim trenucima čovjek pokazuje koliko je čovjek – napisao je jedan od svjedoka koji je na mjestu strašne tragedije pokušavao da spase ljudske živote.

Sve je izgledalo veoma haotično, jer se autobus survao nekoliko metara ispod nivoa puta, a od siline udarca ostao je spljeskan, što znači da je ogroman broj ljudi bio ostao zarobljen u zgužvanoj limariji.

Mnogo je bolno kad gledaš kako se čovjek tvojih godina oprašta od ovog svijeta, tražeći pomoć. U tom momentu sam se osjećala najlošije na svijetu od kad znam za sebe – vidno potresen korisnik na Tviteru opisao je kako se osjećao na licu mjesta.

Jezive scene u kojima se nije znalo ko je od putnika živ, a ko mrtav. Dok su jednog čovjeka iznosili, on se krvav uzdigao na nosilu, kao da je tražio svoje saputnike i porodicu… Ali, vremena nije bilo, spasioci su ga ubrzano odveli do saniteta, a sudbinu svojih najmilijih saznao je tek u bolnici.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh