Region

Dvodnevna žalost zbog poginulih u teškoj autobuskoj nesreći

Vlada Sjeverne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom pogibije 13 ljudi u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Skoplje-Tetovo.

No image - Haber.ba

Premijer Zoran Zaev je najavio da će danas posjetiti povrijeđene, a da će narednih dana makedonska vlada donijeti odluku o pomoći njihovim porodicama.

Kako je istakao, razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na auto-putu na izlasku iz Skoplja još nisu poznati, a u toku je istraga koju vodi nadležni tužilac.

“Mobilizovali smo sve snage i kapacitete da pomognemo povrijeđenima. Brzo su intervenisali i policija i bolnice, i državne i privatne”, rekao je makedonski premijer.

Zaev je ponovio da je istraga do sada utvrdila da je autobus firme “Durmo turs” koji je išao u pravcu Tetova, prešao na suprotnu kolovoznu traku, probio zaštitnu ogradu i pao u dolinu, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh