Region

Borba još nije gotova: Dei Đurđević, da bi stala na noge, neophodna još jedna operacija

Profesor Marko Bumbaširević, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, posjetio je u bolnici teško povrijeđenu voditeljicu

No image - Haber.ba

Novinar Mladen Mijatović i doktor koji je operirao voditeljicu Deu Đurđević Marko Bumbaširević kažu da je dobro podnijela vijest da joj je ruka bila otkinuta. Njena hrabrost i psihička jačina oduševile su čitavo osoblje VMA.

U ponedjeljak u 14 sati su prošla kritična 72 sata.

Profesor Marko Bumbaširević, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, posjetio je u bolnici teško povrijeđenu voditeljicu i kazao je da je zadovoljan njenim oporavkom.

– Zadovoljan sam njenim oporavkom. Dea odlično izgleda. Rečeno joj je šta se dogodilo i dobro je podnijela saznanje da joj je bila iščupana ruka. Ona je jaka i zdrava žena i nadam se da će daljnji oporavak ići u najboljem mogućem redu. Ne žali se na bolove – kazao je profesor dr. Bumbaširević i dodao da je on u svakodnevnom kontaktu s Deom i da se ona obraduje kada ga vidi.

Prema riječima doktora Bumbaširevića, Dea ima i prijelom karlice, što je sprečava da se podigne na noge. Kako “Glossy” prenosi, doktori na Vojnomedicinskoj akademiji uskoro će donijeti odluku kada će ta operacija biti urađena, a bitno im je da to bude što prije.

Dein partner, novinar Mladen Mijatović još nije vidio djevojku jer su posjete zabranjene na intenzivnoj njezi, kao i cijeloj bolnici zbog virusa koji vladaju. Ipak, on svakodnevno komunicira sa sestrama i doktorima koji brinu o Dei 24 sata dnevno,prenosi Avaz

Podsjetimo, Dea je u stravičnom udesu tri automobila i dva autobusa u ulici Heroja Milana Tepića povrijeđena u četvrtak u ranim jutarnjim satima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh