Region

Osumnjičenom za prijetnje “N1” i Jeremiću određen pritvor

Sudija za prethodni postupak donio je rješenje kojim je odredio pritvor okrivljenom zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Vuk Jeremić - Fokus.ba

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je danas na zahtjev tužilaštva pritvor do 30 dana Stevu Č. (70) iz Nove Pazove, osumnjičenom da je uputio prijeteća pisma zaposlenima na Televiziji “N1” i predsjedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću.

Stevo Č. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznao da je pisao i poslao sporna pisma.

Sudija za prethodni postupak donio je rješenje kojim je odredio pritvor okrivljenom zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, saznaje “Tanjug”.

Stevo Č. se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Ovaj 70-godišnjak je na saslušanju priznao da je poslao pismo televiziji “N1”, kao i da je u dva navrata krajem prošle godine poslao pisma Jeremiću na adresu stranke.

Televiziji “N1” 4. februara stiglo je pismo u kojem se prijeti da će nastradati novinari te televizije i njihove porodice, a da će zgrada “N1” biti dignuta u vazduh.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh