Region

Slovenija: Minibus s djecom sletio u provaliju

Čini se da je za nesreću po prvim podacima kriv 54-godišnji vozač

Bus sletio s ceste - Nesreća u Sloveniji FOTO: PGD Idrija

Minibus s devet putnika sletio je u srijedu s ceste u provaliju u Sloveniji na cesti Cerkno–Dolenji Novaki pri čemu je ozlijeđeno troje djece, a 18-godišnja putnica s težim ozljedama prebačena je helikopterom u bolnicu u Ljubljani, piše “Hina”.

Čini se da je za nesreću po prvim podacima kriv 54-godišnji vozač. On je na ravnom dijelu ceste iznenada skrenuo u lijevo, a vozilo se zaustavilo 30 metara niže u provaliji, gdje se zaustavilo u gustoj šikari.

Policija iz Nove Gorice priopćila je da cesta u trenutku nesreće nije bila klizava, a na kolovozu nije bilo snijega ni leda. O slučaju su obaviješteno državno tužilaštvo, a vozač će biti krivično prijavljen kad se prikupe i zaključe svi podaci o okolnostima nesreće, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh