Region

Crnogorci zabranili rijaliti programe kako bi zaštitili djecu!

Kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitiranje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti. Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”.

No image - Haber.ba

Direktor te organizacije, Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

“Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje”, naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uvjeren da AEM ne bi donio odluku da prihvati inicijativu “Media centra” da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog mjeseca agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mjere zbog, kako je naveo, višemjesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srbijanske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navodi Ekskluziva


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh