Region

Na Sašu (24) je pala grana, doktori ga liječili od hematoma, on preminuo od sepse

Saša Ćurčić (24) iz okoline Brusa (Srbija), preminuo je od sepse koja se stvorila nakon što mu je debelo crijevo napuklo.

Saša Ćurčić - Blic.rs

Saša se povrijedio u šumi kada je grana pala na njegovu zadnjicu. Ljekari bolnice u Kruševcu liječili su ga od hematoma koji se stvorio, ali nisu odmah primijetili da mu je puklo debelo crijevo, piše “Blic“.

Sašina supruga Nataša Ćurčić kaže da je njen suprug 21. decembra, otišao u šumu da siječe drva, kada se jedna grana odlomila i udarila ga po zadnjici. Zbog bolova, odmah je otišao u bolnicu, gdje su mu ljekari konstatovali lake povrede, jer mu se stvorio hematom na zadnjici.

“Vidjeli su samo hematom”

– Osim hematoma ništa nisu vidjeli. Već iste noći nakon što je primljen u bolnicu u Kruševcu, počeo je da povraća, ali nije htio da mi kaže. U subotu za vrijeme posjete, kad smo ga obišli, bio je blijed i povraćao je. Sljedećeg dana, u nedelju, ljekar mi je rekao da je njemu taj hematom otišao skroz do vrata. Nije mi bilo ništa jasno. U ponedeljak ujutru sam saznala da Saša ide hitno na operaciju – priča Nataša.

Ona kaže da kada su ga hirurzi otvorili, osjetili su jak smrad i da se stvorila sepsa. Tada je urađena kolonoskopija i vidjeli su da je debelo crijevo puklo.

“Tražio je da vidi kćerkicu”

– Sanirali su ga i poslije toga, bio je blijed. Spominjao je našu kćerku, tražio da je vidi i sve vrijeme povraćao. Saznala sam da su htjeli da ga šalju na kliniku u Nišu, ali da su odustali nakon konsultacija. Saša je za to vrijeme bio stalno pospan. Na kraju smo ga sanitetom prebacili za Beograd – nastavlja Natašu priču.

Operacija je urađena 28. decembra i u Beogradu. Skinut mu je veliki dio tkiva koji je satrulio nakon što ga je sepsa zahvatila.

– Bio je budan, ali na mašini za disanje. Njegov brat od tetke i ja smo ušli kod njega. Pružao mi je ruku, htio nešto da kaže, nije mogao od tog aparata. Rane su bile ogromne, od vrata pa do butine, čak su planirali u nedelju da ih saniraju, ali Saša je umro – rekla je Nataša.

Tijelo na obdukciji, porodica najavljuje tužbu

Kako je rekla, obdukciju je zahtjevao MUP u Beogradu, a rezultati će biti poznati za tri do šest mjeseci.

Porodica planira da nakon što prikupi sva dokumenta koja se odnose na Sašino liječenje, angažuje advokata i tuži bolnicu u Kruševcu.

Vesna Stević Gajić doktorica te bolnice izjavila je da je naložila da se uradi unutrašnja provjera kvaliteta stručnog rada u vezi sa Sašinim liječenjem i da je taj posutpak kontrole u toku. Očekuje se i da se oglasi Ministarstvo zdravlja koje je takođe poslao inspekciju u Urgentni centar i u kruševačku bolnicu povodom ovog slučaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh