Region

“Sve ću da vas pobijem” / Drama u Domu zdravlja: Otac sa djetetom čekao satima, pa prijetio?

Kako tvrde u toj ustanovi, zbog gužvi nisu odmah mogli da prime dijete, jer nije bilo za “hitan pregled”.

Bolnica - Ilustracija/Srbija Danas.com

Advertisements

Aleksinčanin, revoltiran gužvama na pedijatriji u aleksinačkom Domu zdravlja, nakon više sati čekanja da preda knjižicu kako bi njegovo dijete bilo pregledano, u četvrtak je u prepunoj čekaonici navodno prijetio medicinskoj sestri i doktorici da će baciti bombu i nekog ubiti, prenose “Novosti“.

Kako tvrde u toj ustanovi, zbog gužvi nisu odmah mogli da prime dijete, jer nije bilo za “hitan pregled”.

Shvativši ozbiljno prijetnje čoveka, kako kaže medicinska sestra J. V., sa kojom se ovaj čovjek verbalno obračunavao, pozvala je policiju strahujući za svoj život.

Tuče nije bilo

Direktor Doma zdravlja u Aleksincu (Srbija) Rodoljub Živadinović kaže da nisu tačni navodi pojedinih Aleksinčana, koji tvrde da je došlo do fizičkog konflikta u čekaonici.

Nikakve tuče nije bilo, policija je napravila zapis, mi smo ih pozvali da zaštitimo našeg radnika. On je prijetio, govorio “sve ću da vas pobijem”, i naravno da smo pozvali policiju – ističe on.

Tačno je da su gužve velike i da je manjak kadra. U četvrtak su na dva ljekara za cijeli dan i dvije sestre bila 104 pregleda i 100 injekcija. Ovo nisu humani uslovi uopšte. Trenutno su nam tri sestre na bolovanju, kao i dva ljekara – kaže ona.

Ne poriče i da u prvi mah nisu prihvatili knjižicu djeteta za koje je, kako kaže, utvrđeno da nije bilo “hitno” za pregled, već su roditelje zamolili da sačekaju da se gužva raščisti, jer je bilo mnogo djece sa visokom temperaturom. To je, po svemu sudeći, teško palo ovom roditelju pa je počeo da prijeti i viče na sav glas, što je i kod ostalih izazvalo paniku.

Jedan od roditelja, koji je u četvrtak sa djetetom čekao na pregled, posvjedočio je o ovoj situaciji.

Svi su bili nervozni, djeca su plakala, pun Dom zdravlja, svi sa virusima i visokom temperaturom. Taj čovjek se sve vrijeme nešto bunio i negodovao, a onda je otišao do šaltera i prijetio sestri, pa onda i doktorici koja je poslije toga kratko obustavila rad – kaže roditelj Boban N.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh