Region

Pogledajte emotivni oproštaj šefa hrurgije u Dubravi, oštro prozvao Kujundžića

KB Dubrava ostala je bez liječnika koji je poznat po tome što je obavio prvu transplantaciju jetre u Hrvatskoj. Dr. Leonarda Patrlja uprava KB-a Dubrava smijenila je s mjesta šefa Klinike za kirurgiju, nakon čega je dao otkaz i odlazi raditi na Institut za tumore

Jutros je održao oproštajni govor

Dr. Patrlj je 1998. s dr. Branislavom Kocmanom u KB Merkuru izveo prvu transplantaciju jetre u Hrvatskoj, a jučer je održao oproštajni govor u KB-u Dubrava, gdje je od 2005. radio na Klinici za kirurgiju te donedavno bio njen predstojnik.

Uprava KB-a Dubrava na posljednjem natječaju smijenila ga je s pozicije predstojnika Klinike za kirurgiju te su odabrali drugog kandidata – dr. Marka Ajduka.

U oproštajnom govoru dr. Patrlj je prozvao aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića kao najnesposobnijeg ministra i upravu KB-a Dubrava koju je također prozvao najnesposobnijom upravom bolnice.

Njegov govor prenosimo u cijelosti.

“Bio je to jedan prekrasan period u mom životu. Te 1995. sto posto nas mislilo je isto, ponašali smo se isto, bili smo ponosni što smo članovi Klinike za kirurgiju. To se primijetilo ne samo u ovoj bolnici nego u cijeloj Hrvatskoj, to naše zajedništvo koje nas je vodilo. Zahvalan sam na svemu što ste mi pružili, od vas sam puno naučio. I od onih najmlađih i od onih najstarijih. Naučio sam kako biti odlučniji, odvažniji, hrabriji. I sigurno odlazeći iz ove bolnice moram priznati da ću zbog vašeg utjecaja otići kao bolji čovjek nego što sam došao”, započeo je svoj oproštajni govor na jutarnjem kolegiju dr. Patrlj.

“Došlo je do takvog stravičnog šikaniranja mene”

Dalje navodi: “S druge strane, u zadnjih nekoliko godina, otkako je došao na vlast najnesposobniji ministar zajedno s najnesposobnijom upravom bolnice koju sam ikad u životu vidio, došlo je do takvog stravičnog šikaniranja mene, potpomognuto s najvećim mogućim dodvoricama na našoj kirurgiji da sam ja u 60. godini primoran pronaći drugo zaposlenje. Zašto? Pitat ćete se ‘pa što ti tu fali’. Kakva se poruka šalje jedinom redovitom profesoru Medicinskog fakulteta koji je glavni mentor za specijalizante, što hitne, što abdominalne kirurgije, što opće kirurgije kad ni na jednom natječaju, unatoč najboljim referencama, ne samo ovdje nego i šire u Hrvatskoj, ne može dobiti ni jednu poziciju osim one odjelnog liječnika kao da sam sad završio specijalizaciju”, rekao je dr. Patrlj.

Istaknuo je kako mu je to bila poruka “mi te ne trebamo i ne trebaš nam ovdje”.

“Prema tome, ovo se ne odnosi na vas, ali se odnosi na one koji su to učinili. Takvu izdaju ja nikad nisam doživio, pogotovo od onih koji su mi bili najbliži. Kasnije sam se pitao i zaključio – ako je Isus Krist kao najveće dobro imao svoga Judu, ako je Gaj Julije Cezar imao svoga Bruta, onda nije ni čudo da sam ja takvog Bruta imao, a Brut se slučajno zvao Marko Junije Brut. Dakle, draga gospodo, hvala vam na svemu, drago mi je da sam ovdje boravio, drago mi je da sam postao bolji čovjek… Svi oni koji će danas slaviti što ja odlazim neka slave i neka uživaju, ali neka znaju da se na tuđoj nesreći svoja vlastita sreća ne može graditi. Ja sam sretan što odlazim”, rekao je dr. Patrlj,prenosi Indexhr

Na kraju je dodao: “Neovisno što imam 60 godina još uvijek mogu nešto pripomoći. Svim specijalizantima mogu reći da ako im mogu nešto pomoći da ću im i dalje pomagati. Moj put je dakle trasiran. Ja slijedim ono što su signali Božji, idem onako kako me vodi. Vodi me na Zapad. Istina, meni je Zapad u ovim godinama Črnomerec. Želim vam sve najbolje. Uživajte, radite što bolje. I želim vam svaku sreću u životu, hvala vam lijepo!”, rekao je dr. Patrlj.

Oproštajni govor čovjeka koji je napravio prvu transplantaciju jetre u RH, danas otjeran iz KB Dubrava. Jadan je narod i država koju vode komunistički čarapani i njihova djeca. Poslušajte i podijelite ako vam je uopće stalo.Žalostan sam.

Gepostet von Ante Mamić am Donnerstag, 31. Januar 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh