Region

FOTOGRAFISAO SE NAORUŽAN “DO ZUBA” – Mladić osumnjičen za ubistvo studenta dolazi iz imućne porodice, otac tvrdi da “NE VOLI ORUŽJE”

Neđeljko Đurović (28), mladić koji je osumnjičen za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24) u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, dolazi iz imućne požarevačke porodice.

Neđeljko Đurović - Blic.rs

Kako se  saznaje, on ima prebivalište u tom gradu, a zaposlen je u lokalnom preduzeću u Kostolcu.

Prema nezvaničnim informacijama, on nema kriminalnu prošlost, niti je ranije dovođen u vezu sa teškim krivičnim djelima, ali je prije nekoliko godina dobio prijavu jer ga je policija zatekla sa džointom.

Kako se saznaje, Neđeljkovi poznanici kažu da je on godinama imao problema sa narkoticima. Prema nezvaničnim informacijama on je bio na odvikavanju od droga, ali je, navodno, u periodu dok je konzumirao narkotike izgubio veliki broj prijatelja.

Kako je nakon što je, manje od 24 sata od užasnog ubistva, uhapšen, Neđeljko je priznao zločin. Policajcima je ispričao da je proveo cijelu noć na Tviteru i drugim društvenim mrežama i da je shvatio da je nezadovoljan svojim životom, kao i da je izašao na ulicu s namjerom da nekoga ubije. Ubrzo nakon toga sreo je Miloš Mileusnića, koji je taman izašao iz zgrade u kojoj je živio kao podstanar sa cimerom, kako bi otišao kod djevojke. Nesretni mladić vidio je šta mu se sprema, i molio je Đurovića da ga ne ubije. “Nemoj brate, nemoj”, ponavljao je mladić a čule su komšije. Miloš je pokušao da pobjegne, krenuo je ka ulazu zgrade ali ga je ubica sustigao i izbo više puta kuhinjskim nožem. Mladić je pao na zemlju, a ubica je pobjegao. Kako su ispričale komšije, Mileusnić je neko vrijeme sam sebe bodrio da izdrži dok ne stigne pomoć… međutim, nije izdržao…

Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i sa sigurnosnih kamera sa trole dobila snimak ubice. Policajci su tako odmah prepoznali Đurovića i ubrzo ga i uhapsili. Đurović je tada sva ova saznanja priznao. Međutim, samo dan kasnije, pred tužiocem je sve negirao. Rekao je da nije bio na mjestu zločina i da nema veze sa ubistvom.

Na njegovim profilima na društvenim mrežama do prije godinu, dvije bio je izuzetno aktivan. Vidjelo se da često putuje i voli da se provodi. Redovno je objavljivao i fotografije svog staforda.

Međutim posljednjih godinu dvije, manje je objavljivao na društvenim mrežama, a među fotografijama ima i onih na kojima se vidi kako u jednoj ruci drži pušku, a u drugoj nož!

Otac: “Ponašao se čudno u poslijednje vrijeme”

Bojica Đurović, otac uhapšenog Neđeljka Đurovića, kaže da je njegovoj porodici žao porodice ubijenog mladića.

– Ono što je uradio moj sin nije bilo pri zdravoj pameti. Neđa nikad nije bio agresivan, uvijek je pomagao drugima. Posljednjih deset dana se čudno ponašao. Vjerujem da je možda počeo da uzima neku drogu – kaže Neđeljkov otac.

Dodaje i da su se posljednji put vidjeli u petak na Neđeljkov zahtjev. Poslao mu je poruku da je u problemu.

– Rekao je da se lomi, da mu je dosadno u Požarevcu i da hoće da se preseli u Beograd, u stan u kome je živio dok je studirao. U posljednje vrijeme je išao samo vikendom. Mislili smo da je možda našao neku djevojku – ispričao je uplakani otac.

– Znao je da po cijelu noć ne spava. Tako je bilo i ove noći, ali šta je radio u toj ulici, ne znam. Znam da je i Neđa imao posjekotinu na ruci i da je nakon tog jezivog čina otišao kod tetke u Mirijevo. Rekao im je da se posjekao na led. Oni nisu ni slutili šta se desilo – kaže otac. On navodi da se iste večeri Neđeljko vratio u stan i da ga je policija tada uhapsila.

Otac je ispričao i da je u šoku, ali je pred novinarima i branio sina ubicu riječima da je bio “osjetljiv, da nije odobravao nasilje, i da nije volio oružje”.

On je naglasio da je Neđeljko završio Fakultet političkih nauka sa 10 i da je radio javne nabavke u jednoj firmi.

– U petak me je zvao i njegov direktor i rekao mi da se čudno ponaša i da hoće da da otkaz – ispričao je mladićev otac.

Ubijeni bio omiljen među prijateljima

S druge strane ubijeni Miloš bio je sušta suprotnost Đuroviću. Bio je omiljen među drugovima, uvijek nasmijan i pun elana.

– Tako su ga vaspitali roditelji. Iako je njegov otac ugledni hirurg u čačanskoj bolnici, uvijek je bio normalan, prizeman čovjek. Izlazio je u susret stotinama Čačana koji ga obožavaju – kažu mještani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh