Region

Pacijent se zapalio u bolnici, dvoje mrtvih, troje nestalih…

Dvije su osobe smrtno stradale, a za nekima se još traga nakon požara koji je izbio danas popodne u bolnici u Jesenicama u sjeverozapadnoj Sloveniji, a prema medijskim izvještajima, izazvao ga je pacijent koji se sam zapalio.

Bolnica - Mondo.me

“Požar je odnio dva života”, potvrdio je popodne u kratkoj izjavi ministar zdravstva Slovenije Samo Fakin.

Prema informacijama koje nisu službeno potvrđene, požar je izbio u sobi u kojoj se njeguju najteži i terminalni bolesnici.

Zapalio se šibicama

“Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, nakon čega se plamen prenio na susjednog bolesnika i oba su izgorjela. Za tri bolesnika iz sobe još se traga”, tvrdi televizijska stanica POP-TV te dodaje da je jedan ranjenik s teškim opekotinama iz Jesenica u međuvremenu helikopterom prevezen u Ljubljanu, prenosi “Hina”.

Ministar zdravstva Slovenije kazao je da je osoblje većinu bolesnika koje je požar ugrozio s 3. i 4. sprata bolnice evakuisalo još prije dolaska vatrogasaca. U bolnici je sada i kriminalistička policija koja ispituje cijeli slučaj.

Direktor bolnice Janez Poklukar rekao je da je evakuisano ukupno 50-ak pacijenata.

Pacijenti su vraćeni na odjele na kojima su bili, osim na odjel za intenzivnu njegu koji je do daljnjeg zatvoren.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh