Region

NOVI DETALJI SMRTI BEBA U KRALJEVU Kada su otvorili zamrzivač sa mrtvim bebama, primjetili su da NEŠTO NEDOSTAJE! Neko je zgrnuo ozbiljan novac?

Ozloglašene zamrzivače u Kraljevu u kom su, kako je utvrđeno, tri godine “počivala” tijela mrtvorođenih beba

No image - Haber.ba

Prizor je, prema pisnaju Telegrafa, snimio Radiša Pavlović, iz Komisije za nestale bebe. Pavlović je bio u društvu republičke inspektorke, koju u jednom trenutku poziva da priđe i da vidi izbliza, kako se čuje na snimku, pitajući je “možda je tebi to muka?”.Kako tvrdi Radiša Pavlović, na spisku majki beba iz frižidera nalazi se i žena koju je nemoguće pronaći. Ona ne postoji, ne vodi se u sistemu sa generalijama iz bolničkih knjiga, a njena beba je navedena kao živorođena. Policija još nije uspela da je pronađe, kako ističe Pavlović.

Kako se vidi i čuje na snimku, Radiša Pavlović pita medicinskog radnika koji je otvorio zamrzivač, “kako vi vodite ovde stanje u zamrzivačima, sad da dođe neko da vas pita za zatečeno stanje, čija su to deca?”

Muškarac posle pauze odgovara: “Mi to ne bacamo, to se čuva, one su tu do daljnjeg”. Pavlović je pokušavao da otkrije šta je rađeno sa bebama iz ovih slučajeva u prethodnom periodu. Na pitanje da li imaju upisana imena roditelja na kesama, muškarac odgovara da ih imaju u protokolima.

Medicinski radnik “pretura” po telašcima uvijenim u crne kese, preko kojih su zalepljeni papiri. Pronalazi telo iz 2016. godine, koje je, izgleda, tu i najduže.Takođe, za još dve bebe ne postoje saglasnosti njihovih roditelja da ih bolnica sahrani. Ukupno, to su tri problematične bebe, uz onu sa deponije, čiji je slučaj još otvoren – navodi Pavlović za Telegraf.

– Direktor Opšte bolnice u Kraljevu Mrvić je tvrdio da imaju saglasnosti za sve bebe, ali ja tvrdim da nemaju. Uvid u dokumentaciju koji smo mi imali pokazuje da za sve bebe fale sprovodnice leša. Policija će da ispita i da li je bolnica predložila da li će ona da odradi sahranu i zbrinjavanje ili su to roditelji sami rekli da ih to ne interesuje, kao što je to tvrdio Mrvić.

Pavlović insistira da se saslušaju majke i ispitaju sve okolnosti. Nema toga u medicinskoj dokumentaciji. Ako nema dokumenta, moralo bi se da se zna šta je sa organima, koliko su razvijeni i teški. Ne postoji nijedan dokument o tome i da li su organi u njima. Ne postoji pun obdukcioni nalaz i šta je sa organima, pitanje koje upućujemo odgovornima u bolnici. Spaljivali su bebe u “kaubojskim spalionicama” za koje nikada nisu imali dozvolu. Na osnovu kog zakona su smeli da spaljuju bebe, kada je od roditelja tražena ta saglasnost? Da li su iz bolnice ubeđivali majke da im prepuste bebe, to takođe tražimo da policija utvrdi – pita se Pavlović,prenosi Alo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh