Region

Dva djeteta (11) opljačkala djevojčicu (7) ispred škole!

Otac opljačkane djevojčice koja ide u prvi razred Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”(Srbija) ističe da je zabrinut.

No image - Haber.ba

Učenici prvog razreda Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” juče oko podneva dok se vraćala sa nastave, dvoje 11-godišnjaka otelo je novac iz novčanika, piše “Južne vesti“.

Otac opljačkanog djeteta obavijestio je policiju koja je pronašla počinioce – dječaka i djevojčicu. Iz Policijske uprave Niš kažu da su o slučaju obavješteni Više javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, ali da maloljetnici ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Da nije problematično što je njegovom djetetu oduzeta mala suma novca namijenjena kupovini užine, navodi otac djevojčice. On, međutim, kaže da je zabrinut što je 7-godišnjakinja doživjela ovakvu situaciju na ulici, vraćajući se iz škole i da je ovo još jedna priča o stalnom problemu – vršnjačkom nasilju.

– Uhvatili su je za ruku i rekli “Daj pare”. Drugarice su je dovele uplakanu kući. Nije zbog materijalne štete već sam čin nad djetetom od 7 godina koje se vraća kući iz škole – kaže zabrinut otac.

Policija je reagovala i utvrdila ko su maloljetnici koji su uzeli novac ovoj učenici. Međutim, s obzirom na to da imaju po 11 godina, u policiji navode da nema elemenata krivičnog djela.

– Obavijestili smo Tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Novac je vraćen. Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj, a s obzirom na to da je reijč o krivično neodgovornim licima – maloljetni su, idemo samo sa izvještajem prema Višem javnom tužilaštvu – naveli su iz policije.

Otac opljačkane djevojčice koja ide u prvi razred Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” ističe da je zabrinut, ali iz policije kažu da osim ove drugih prijava o razbojništvima nad djecom u okolini ove škole nije bilo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh