Region

Varteks pozvao penzionera koji je postao hit da bude maneken za njihova odijela

Gospodin Taljat Selmani poznatiji pod nadimkom Toni, 82-godišnji penzioner koji se prije nekoliko dana proslavio izjavom o gripi, dobio je ponudu koja se ne odbija iz Varteksa.

Penzioner Toni - Screenshot/YouTube

Naime, Toni je u mladosti radio kao maneken te odrađivao snimanja za Varteks, a sad su mu iz te firme ponudili da ponovno reklamira njihova odijela.

“Mislimo da je zbilja fantastičan lik, a budući da imamo zaista suvremene, atraktivne krojeve koji na svakome stoje dobro, mislimo da bi gospodin Toni bio odličan primjer kako naša odijela mogu odlično stajati i ljudima starije životne dobi. Toni ima fantastičnu energiju”, rekao je za “Index” predsjednik Varteksa, Nenad Bakić.

Kontaktirali smo i Tonija, koji nam je potvrdio da su ga kontaktirali iz Varteksa te nije mogao sakriti svoje oduševljenje pomišlju da će ponovno raditi za njih.

“Ja ću raditi kako god njima odgovara. I prije sam radio za Varteks, ta je firma uvijek bila na glasu, ona ne smije propasti i ja ću pomoći kako god budem mogao. Novac mi uopće nije bitan, ne interesira me novac, želim pomoći da Varteksu krene posao, radit ću i dan i noć ako treba. To je kvaliteta od pamtivijeka”, u jednom dahu je ispričao simpatični umirovljenik.

“Ja sam u mladosti radio za mnoge firme, radio sam i za Kamensko i za Varteks. To je prije sve bilo drugačije, taj posao manekena, bilo bi dovoljno da se središ, prošetaš po špici i tamo bi te zapazili ovi ljudi koji traže modele”, ispričao je Toni kako se u mladosti počeo baviti manekenstvom. “To je bilo tako, prošetaš se po kafani i neko te pronađe”, kaže.

Podsjetimo, Toni je postao najpoznatije lice posljednjih dana u Hrvatskoj nakon što su ga novinari “N1” televizije uhvatili u šetnji Cvjetnim trgom te ga pitali za mišljenje o gripi.

“Ne postoji gripa, zlato moje, 82 godine, nikad bolestan, nikad kod doktora. To zapamtite svi. Sramota, penzioneri su uništili zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga, sve me boli… Vježbaj, pi*da ti materina”, poručio je vitalni 82-godišnjak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh