Region

Gostovao kod Šprajca: “Penzioneri su presretni zbog moje izjave… Dobro sam rekao šta je gripa”

Rijetko je koji video u Hrvatskoj postao viralan kao onaj u kojem penzioner od 82 godine koji u 15 sekundi objašnjava da gripa ne postoji i da penzioneri umjesto da opterećuju zdravstvo trebaju vježbati.

No image - Haber.ba

On je Taljati Toni Selmani, na Cvjetnom trgu u slučajnoj anketi ga je snimila N1 televizija, a video je u 3 dana pogledalo 400.000 ljudi. Gospodin Selmani bio je gost “RTL Direkta” i već na početku otkrio kako se penzioneri ne ljute na njega zbog izjave.

“Presretni su kad me sretnu svi. Kažu ‘dobro ste rekli’. A Zašto? Imate doktore i profesore, svi se daju dok su zdravi. Svima si pomogao dok si zdrav i radio, čim dođeš u penziju trebaš se posvetiti sebi, a oni su svi većinom lijeni za sebe”, tvrdi Selmani.

Kaže kako nikad nije bio bolestan i smatra da bolest ne postoji. “Um liječi i uništi sve. Po jutru se dan poznaje. Dok ležiš staviš ruke iza leđa, dva jastuka pod noge da ti one budu ravne. Tijelo vježbate s duhom”, objašnjava Selmani. Nadalje dodaje kako vježba te da sve vježbe osmišljava sam.

Gospodin Selmani objašnjava kako se pere hladnom vodom, a smatra i da bi, bez obzira na vrijeme, svi trebali provoditi vrijeme vani. Kretanje i vježbanje, za njega je najvažnije, a bilo bi dobro ako ste u penziji , tvrdi, vježbati tri sata sedmično.

Cijeli razgovor s gospodinom Selmanijem i sve njegove savjete pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh