Region

“Srbija podmićuje afričke zemlje parama i oružjem”

Ministar vanjskih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, tvrdi da ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju nekim manjim afričkim zemljama u zamjenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti, piše prištinska “Bota sot”.

Behgjet Pacolli - Twitter

“Ono što sam ja saznao je da su neke manje i siromašnije države pale na takva obećanja”, rekao je Pacoli.

Pacoli je to izjavio nakon što je tokom jučerašnje posjete Beogradu predsjednika države Palau, Tomi Remenges, potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga.

Inače, Palau je 13. država svijeta koja je okrenula leđa Prištini, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100, prenosi “Tanjug”.

Prethodno, to su učinile Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liebrija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh