Region

Domar se jutros zaključao u školu i nikog nije puštao unutra: Nije držao taoce, niti je imao oružje, djeca odmah poslana kući

Domar koji se jutros zaključao u Osnovnu školu Brodarica (Hrvatska) te nikog nije htio pustiti unutra, doveden je oko 8,30 sati u prostorije Policijske uprave šibensko-kninske, potvrdila je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor. Domar nije bio naoružan niti je ikome prijetio.

Policija - Sibenik.in

Kako javljaju reporteri s terena, ispred brodaričke škole je sve mirno, a roditelji koji očito nisu ni znali što se jutros događalo, još uvijek dovoze djecu u školu. Ispred je jedno policijsko vozilo, a ulaz u školu čuvaju policajaci, piše portal “Šibenik“.

Da se nešto događa u Osnovnoj školi Brodarica javili su zabrinuti roditelji kazavši da su djeca puštena kući jer je policija opkolila školu. No, glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor kazala je kako ipak nije bilo tako dramatično te da nije tačno kako je škola bila opkoljena.

U 7,23 sati zaprimili smo dojavu da se domar zaključao u školu i da ne pušta nikog unutra. Policija je odmah izašla na teren. Domar nije nikoga zatočio niti je kod sebe imao oružje, već samo sprječava ulazak u školu – kazala je oko 8,30 sati Kosor, a nakon par minuta iz policije su javili da je domar doveden u prostorije policije.

Policija utvrđuje okolnosti u najmanju ruku čudnog događaja na Brodarici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh