Region

Niko od doktora nije se javio na konkurs, iako uz posao na otoku idu stan i ogroman bonus

U Sućurju, na Hvaru, natječaj za liječnika opće medicine traje već pola godine, a još se njega nitko od hrvatskih liječnika nije javio. Uz plaću i stan, općina nudi i pozamašan bonus.

Iz Hrvatske se na natječaj nije javio nitko. Jedina zainteresirana za posao je liječnica iz Makedonije, piše HRT.

Ambulanta u Sućurju na otoku Hvaru prazna. Nema pacijenata, jer nema ni liječnika. Medicinska sestra je sama i to joj nije prvi put u 37 godina radnog staža.

Tri puta tjedno na dva-tri sata dođu u ispomoć jelšanski liječnici. Vatrogasna je to mjera, koja traje već pola godine. Toliko traje natječaj za liječnika, kojem uz plaću i besplatan stan općina nudi i bonus od 50.000 kuna godišnje.

– Do dana današnjeg nitko nije došao, ali imamo najavu da bi nam mogla doći liječnica iz Makedonije, kad se riješe papiri. Znači nitko iz Hrvatske neće u Sućuraj, rekao je načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić za HRT.

Najbliža Hitna pomoć u Jelsi. Do nje ima 53 kilometra. Cesta je loša, Sućurani kažu da se ne stiže u okviru zlatnog sata hitne. I nije ova priča jedinstvena, ima toga i u drugim malim mjestima na otocima i Zagori. Liječnika ni za lijek.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh