Region

Shrvani otac i prijateljica prisjetili se preminule Edite iz Farme: “Imala je jednu želju, htjela je biti majka”

Edita Ptičar, bivša sudionica showa Farma, izgubila je život u saobraćajnoj nesreći, a njezin prerani odlazak zavio je u crno porodicu, prijatelje, ali i sve one koji su Editu poznavali samo preko malih ekrana.

No image - Haber.ba

Po prvi puta nakon što je Edita Ptičar izgubila život u automobilskoj nesreći za medije je progovorio njezin otac Tihomir.

– Oduvijek je bila temperamentna, iskrena, otvorena, vrijedna u školi i odlična učenica. Školske obaveze uvijek rješavala na vrijeme i svima je pomagala – prisjetio se tužnim glasom neutješni otac za “24sata“.

Prisjetio se i kako ga je upravo Edita nakon izlaska iz showa nagovarala da kupe ovce jer ih je voljela još od djetinjstva koje je provela na selu kod bake i djeda. Kad joj je bilo pet godina s porodicom je preselila u Ivanić Grad, a kako tamo nije bila u doticaju sa životinjama ulasku u ‘Farmu’ posebno se veselila.

Editin prerani odlazak shrvao je i njezinu blisku prijateljicu Dariu Kruh-Vuk, koja je trebala biti vjenčana kuma. Znale su se još od vrtića, a zajedno su prošle baš sve. Jedna su se drugoj povjeravale, zajedno su se smijale i plakale. Koliko je živjela za druge potvrđuje i Darijina izjava o iznenađenju koje joj je pripremila Edita.

– Vratila se sa sezone iz Biograda samo da bi prisustvovala rođendanu moga sina Dominica, te se isti dan vratila natrag. To je bilo prekrasno i nešto što ću svakako pamtiti cijeli život jer je pokazala koliko je velika prijateljica – izjavila je Daria. Edita je, kaže Daria, godinama maštala o samo jednom snu koji joj se nažalost nije ispunio.- Zadnjih nekoliko godina imala svakakve ambicije, ali je najviše od svega željela biti majka – otkrila je Daria.

Podsjetimo, 24-godišnja Edita život je izgubila sredinom decembra prošle godine kada je Audijem 80 sletjela u kanal nedaleko od Ivanić Grada. Prema prvim rezultatima očevida, vozila je brzinom iznad dopuštene, a uz to nije bila ni vezana, te je u jednom trenutku izgubila nadzor nad automobilom i izletjela s ceste u kanal koji se nalazi sa strane. Zbog težine povreda na mjestu je preminula, a 26-godišnjak koji se nalazio na suvozačkom mjestu u nesreći je teško povrijeđen te je odmah prebačen u bolnicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh