Region

“Zatišje pred buru”: Sutra nam stiže velika promjena vremena

Nakon iznadprosječno toplog četvrtka s južinom, u petak se u region očekuje povratak zimskih uslova, ponegdje i s debljim snježnim pokrivačem.

Hladnoća - Accuweather.com

Za mnoge će vjerovatno najpovoljnija biti nedjelja, a od ponedjeljka ponovno oblačnije i vjetrovitije, vjerovatno s češćim padavinama, prognoza je za područje Hrvatske, prenosi “Index“.

“Sutra, dakle, promjena vremena. Možemo reći nagla, brza, žestoka. Temperatura će se strmoglaviti u sjevernim krajevima pa i na sjevernom Jadranu. Već u noći kreće pad temperature, kiša, ujutro snijeg. Osjetno zahladnjenje dolazi i zadržat će se cijelu iduću sedmicu”, rekao je hrvatski meteorlog Zoran Vakula.

U četvrtak je, uz južinu, ponegdje na zapadu već jutarnja temperatura zraka bila viša od prosječne najviše, i to ne samo za sredinu januara nego čak i za početak marta. Ali već u petak stiže promjena – nagla, brza, pa i žestoka. Ponegdje će biti i obilne kiše praćene munjama i gromovima, koji se gdjekad mogu vidjeti i čuti i uz padanje snijega, što i nije odviše česta pojava.

Razvedravanje u noći na subotu pridonijet će novim minusima na kopnu pa će zimski ugođaj potrajati i u sljedećoj sedmici.

Zimski će ugođaj u kopnenom području biti i tokom vikenda, a i u većem dijelu sljedeće sedmice, ponajviše zbog temperature primjerene sredini januara, a manje zbog snijega, kojeg će od subote do ponedjeljka biti samo rijetko i u malim količinama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh