Region

Ruski predsjednik danas u zvaničnoj posjeti Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostit će predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji danas dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji. Prema programu posjete, doček Putina bit će na Aerodromu “Nikola Tesla”. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su poduzete ozbiljne mjere sigurnosti.

No image - Haber.ba

Teme tajna

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se tokom posjete Beogradu i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, potvrđeno je “Sputnjiku”. Format i teme sastanka za sada nisu poznati, piše “Avaz“.

Putin je uoči posjete izjavio da se saradnja Rusije s Republikom Srpskom, koja je sastavni dio BiH, odvija na osnovu uzajamne koristi, a striktno u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. godine.

I dalje smo usmjereni ka realizaciji, kako u Republici Srpskoj, tako i na cijeloj teritoriji BiH, projekata u sferi energetike, prerade nafte i trgovine gorivom, bankarstva, farmacije i u drugim oblastima. Smatramo da istu važnost ima promoviranje zajedničkih humanitarnih inicijativa, uzimajući u obzir rastuće interesiranje građana BiH za ruski jezik, rusku kulturu, studije u Rusiji – rekao je Putin u intervjuu za “Politiku” i “Večernje novosti”.

Velika delegacija

Lideri prosrpskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv za svečani ručak koji će u čast predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beogradu organizirati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mediji su prenijeli da Putin dolazi s brojnom delegacijom, između ostalih u Srbiju će doputovati i ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i šef “Roskosmosa” Dmitrij Rogozin, kojem je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Štene na poklon

Vučić će Putinu pokloniti štene šarplaninca tokom njegove današnje posjete Beogradu. Riječ je o tromjesečnom mužjaku ove rase, a porijeklo vodi sa Šarplanine na Kosovu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh