Region

Drama u Hrvatskom saboru: Plenković se htio fizički obračunati sa opozicionim zastupnikom

Objavljena je snimka današnjeg incidenta u Saboru Hrvatske između premijera Andreja Plenkovića i Mostovog zastupnika Nikole Grmoje.

No image - Haber.ba

Grmoja je, podsjetimo, optužio Plenkovića da se išao fizički obračunati s njim, ali Plenković te optužbe odbacuje.

Plenković je u izjavi novinarima u Saboru podsjetio da ovo nije prvi put da je rasprava o izvještaju o sastancima Evropskog vijeća bila burna.

“Zastupnici, a tu prednjače oni iz Mosta, unose u raspravu one teme koje nisu povezane. Drugo, unose govor mržnje. I danas najteže klevetničke optužbe zastupnika Grmoje prema potpredsjednici Vlade Mariji Pejčinović Burić, a nakon toga i prema meni kao predsjedniku Vlade za veleizdaju. Dakle, ako vam neko kaže u Saboru da sistematski radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, onda je to nedopustivo, pređena je granica onog što je normalno”, kazao je Plenković, prenose hrvatski mediji.

Šta se tačno dogodilo pogledajte u snimci koju je na Twitteru objavio HRT:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh