Region

Pacolli: “Ne možemo odbiti zahtjev SAD-a za ukidanje takse”

Ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli izjavio je danas da Kosovo ne može da odbije zahtjev Sjedinjenih Američkih Država za ukidanje takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Behgjet Pacolli - Twitter

Komentarišući zahtjev SAD-a da se suspenduju takse, Pacolli je za RTK rekao da će o tome razgovarati s premijerom Kosova Ramushom Haradinajem koji je i danas ponovio da nema ukidanja bez dobijanja garancija da će dijalog Kosova i Srbije biti završen obostranim priznanjem.

Pacolli je ocijenio da je rad kosovske diplomatije otežan zbog nedostatka jedinstva najviših državnih zvaničnika i da suprotni stavovi predsjednika i premijera o dijalogu sa Srbijom stvaraju nejasnoće, prenosi “Beta”.

Prema njemu u dijalogu sa Srbijom, Kosovo može da pristane na “neke kompromise koji se mogu dogoditi u okviru demarkacije sa Srbijom”.

Pacolli je izrazio nadu da će se i opozicija pridružiti pregovaračkom timu Kosova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh