Region

U BEOGRADU NIŠTA NOVO: Putina će čuvati 7.000 specijalaca, 3 “miga”, snajperisti, klima-uređaji, internet…

Predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji u Srbiju stiže 17. januara, čuvaće više hiljada srbijanskih policajaca, a spekuliše se o brojki od čak 7.000.

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić - Politika.rs

Pripadnici Ministarsta unutrašnjih poslova Srbije predzeće maksimalne mjere obezbjeđenja, koje će dovesti i do izmjene režima saobraćaja u određenim dijelovima Beograda, piše “Politika“.

Takođe se spekuliše da je u Beograd već stiglo oko 250 najelitnijih ruskih specijalaca i lično obezbjeđenje ruskog predsjednika. Oni navodno provjeravaju putanju kojom će se kretati Putin, mjesta sastanka, klima-uređaje, hranu, internet itd. Biće zavarivani i šahtovi, a snajperisti će biti raspoređeni po najvišim krovovima zgrada u Beogradu.

Ruski obavještajci navodno dolaze i s razvijenom tehnologijom za spriječavanje napada dronom, što je oprema koju Srbija nema, piše isti list.

U obezbjeđenju Putina učestvovaće i Vojska Srbije. Tri srbijanska “miga” trebalo bi da prate avion predsjednika Rusije od momenta kada uđe u vazdušni prostor Srbije, a do tada će na njega motriti ruska protivvazdušna odbrana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh