Region

Bosanac i Kosovar osumnjičeni da su oštetili budžet Crne Gore za 326.000 eura

Policija je podnijela osnovnom državnom tužiocu u Baru izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv barskog preduzeća Monter.ing, te odgovornih lica u toj firmi I.P. (44) iz Bosne i Hercegovine i B.B. (36) sa Kosova, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa i zloupotrebom ovlašćenja u privredi nanijeli budžetu Crne Gore štetu veću od 326.000 eura.

utaja poreza-Rtvbudva.me

Kako je saopšteno iz Uprave policije, I.P. ima privremeni boravak u Budvi i ovlašćeno je lice u Monter-ingu, a B.B. je osnivač i izvršni direktor preduzeća, piše “CDM“.

Oni su, kako se sumnja, sa namjerom izbjegavanja plaćanja poreza i poreskih dažbina, neopravdanim i nedokumentovanim podizanjem novca sa žiro računa prikrili ostvarene prihode tokom 2015, 2016. i 2017. godine, odnosno prilive novčanih sredstava na žiro račun preduzeća Monter.ing.

“Sumnja se da su prikrili relevantne činjenice koje su bitne za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su, suprotno pravilima finansijsko knjigovođstvene evidencije i privrednog poslovanja, prikrili i nezakonito prisvojili imovinsku korist”, navode u UP.

Kako se sumnja, oni nisu obračunali i prijavili dospjele obaveze za prijavu i plaćanje PDV-a Poreskoj upravi u iznosu od 203.045 eura, kao ni poreze i doprinose na ostala lična primanja od 110.182 eura, te poreze na dobit pravnih lica i poreze na dividende od 13.225 eura, piše CDM.

“Ukupna šteta prouzrokovana ovim krivičnim djelima po budžet Crne Gore, kako je utvrđeno na osnovu analiza i vještačenja dokumentacije izvršenih u periodu od podnošenja krivične prijave u julu 2017. godine do 14. januara 2019. godine, kada je i podnijet posebni izvještaj, iznosi tačno 326.452 eura”, kazali su iz Uprave policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh