Region

Srbija ima novog milionera: Dobio šest miliona eura, a ovo su sretni brojevi

Srbija je u sinoćnjem izvlačenju dobila loto milionera – izvučena je sedmica koja je sretnom dobitniku donijela vrijednu nagradu od čak 6,05 miliona eura. Rekordno visoko novčana svota otišla je ruke igrača koji je tiket uplatio u Subotici.

Loto - Ilustracija/Nezavisne.com

Sretnu kombinaciju ovog puta činili su brojevi: 1, 3, 7, 10, 19, 20, i 30.

Najveći dobitak – sedmica, čekao se godinu, budući da je najskoriji u iznosu od 300.000 eura osvojio tiket uplaćen u beogradskoj Rakovici početkom 2018. godine.

Rekord u visini novčanog iznosa za sedmicu u Srbiji nosio je tiket iz Kanjiže koji je dobitniku 2010. godine donio 4,8 miliona eura.

Pozamašnu sumu novca (4,4 miliona eura) krajem 2017. godine osvojio je listić uplaćen u Odžacima, kao i onaj u Staroj Pazovi, odakle je dobitnik u martu 2005. godine izbrojao skoro četiri miliona eura, piše “Radiosarajevo.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh